lauantai 16. maaliskuuta 2013

Täällä Tom Jones - This Is Tom Jones


1960-luvulla tuli Brittein saarilta muutakin musiikkia kuin The Beatles. Cliff Richards, The Shadows, The Animals, Marc Bolan, Tyrannosaurus Rex, Fairport Convention, Free, The Hollies, Procol Harum, The Renegades, The Velvet Underground, The Yardbirds, David Bowie, Jethro Tull...

Samaiselta saarelta ja samaiselta vuosikymmeneltä kuultiin myös kahta kajahtavaa ääntä, kun herrat Engelbert Humperdinck ja Tom Jones venyttelivät kilvan kitapurjeitaan. Suomessa jälkimmäinen kultakurkuista nousi suurempaan suosioon. Oma ansionsa tähän oli varmasti Jyrki Hämäläisen luotsaamalla Suosikki-lehdellä, mutta suosiota lisäsi kyllä myös miehen nimikko-ohjelma Täällä Tom Jones/Tom Jones Show/This Is Tom Jones (1969-71).


Sarjaa alettiin esittää meillä heti tuoreeltaan syksyllä 1969, ja pääsimme sen myötä näkemään ja kuulemaan Tom Jonesin lahjoja. Ohjelma koostui aikakauden tapaan sketseistä, juttutuokioista ja komeista lauluista. Vaikka itse isäntäkin oli harteikas ja miehevä, ei sarja levännyt pelkästään hänen varassaan. Heti ensimmäisen jakson vieraslista on häkellyttävä: Peter Sellers, Richard Pryor, Mary Hopkin ja The Moody Blues.

Kyllä tällä reseptillä pitäisi saada tuote myydyksi, ja niin myös kävi. Sarjaa tehtiin kolme kautta (65 tunnin episodia). Vieraslistalla olivat edellisten lisäksi mm. Mireille Mathieu, Herman’s Hermits, Lynn Redgrave, Lulu, The Bee Gees, Dick Cavett, Terry-Thomas, Sandie Shaw, Dusty Springfield, Engelbert Humperdinck, Paul Anka, Jerry Lee Lewis, Donovan, The Who, Stevie Wonder, The Hollies, Sonny & Cher, Sammy Davis Jr., Blood, Sweat & Tears, Tony Bennett, Crosby, Stills, Nash and Young, Jose Feliciano, Wilson Pickett, Charles Aznavour, Johnny Cash, Little Richard, Janis Joplin, Joel Grey, Liza Minnelli, Victor Borge, Joni Mitchell, Joe Cocker & The Grease Band, Bob Hope, Raquel Welch, Ray Charles, Anne Bancroft, Burt Bacharach, Zero Mostel, Aretha Franklin, Edward G. Robinson, Perry Como, Debbie Reynolds, The Supremes, Ella Fitzgerald, Rudolf Nurejev, Shirley Bassey, John Denver, Petula Clark med mera...


Ohjelma oli viihdyttävää katsottavaa aikansa, ja Jonesilla oli tukku hittejä plakkarissaan, mutta oikullinen suosio on antanut tällejä hänellekin uran varrella. Meillä Tom Jones kääntyi vähitellen hiukan campiksikin kaikkine pikkuhousuja heittelevine kotirouvineen, mutta kotimaassaan Tom Jones lopulta aateloitiin vuonna 2006. Ei vähä mitään. (Suomessa hän yhdistyy tietenkin MM-95 -kultajoukkueeseen hitillään If I Only Knew)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti