tiistai 16. lokakuuta 2012

Tohtori Becker - Becker


Äreä tohtori, joka edustaa ihmisvihaajatyyppiä ja joka heittelee piikikkään sarkastisia huomautuksiaan joka taholle eikä piittaa lainkaan siitä, mitä muut ajattelevat. Hmm.

Eihän House ole tähän päivitys, vaan Sherlock Holmesiin, mutta jotakin etäistä sukulaisuutta tyypeissä kuitenkin on. Kyse on 90-luvun hauskasta perussitcomista Tohtori Becker/Becker (1998-2004). Tänä päivänä arvostetaan erityisesti teräviä, itseironisia ja postmoderneja kommentteja heitteleviä naururaidattomia tilannekomedioita. No, tässä ei ole sellainen.


Ted Danson vetää sarjan nimiroolin. Danson on hieman aliarvostettu näyttelijä, mutta mitä muuta voi odottaa, jos miehellä on katalogissaan lippulaivana uudelleenfilmatisointielokuva Kolme miestä ja baby (1987) ja sen vielä vähemmän viihdyttävä jatko-osa Kolme miestä ja pikkuneiti (1990). Tosiasiassa Danson kyllä veti myös Cheers (1982-93) -sarjassa 270 jaksoa Sam Malonen roolia, joten kylläpä hänellä näyttöäkin on. Vanhemmiten Danson on kuitenkin osoittanut kypsyneensä rouheasti vakavastiotettavaksi näyttelijäksi esimerkiksi Jäitä hattuun -sitcomissa. Viimeisimpänä sulkana hatussa on kiinnitys C.S.I. -rikossarjaan.

Tohtori Becker antoi jo hyviä viitteitä Danson nyanssintajusta. Sarjassa hän näyttelee Harvardista valmistunutta tohtori John Beckeriä, joka pitää pientä praktiikkaansa New Yorkissa ja asustelee yksin hieman kulahtaneessa Bronxissa. (Takana on kuitenkin kaksi epäonnistunutta avioliittoa.) Becker on aina valmis riitelemään kaikkien kanssa, oma henkilökunta ja potilaat mukaan luettuina. Koska ihmiset ovat lukevinaan rivien välistä kuitenkin aitoa välittämistä (!), he suvaitsevat Beckerin käytöstä.

Sarjan takana on David Hackel, jonka ainoa oma onnistuminen Tohtori Becker on. Hackel on tosin työskennellyt useassa muussa sarjassa, kuten Frasierissä.


John Beckerin vastapoolina ja järjenäänenä sarjassa on hänen hoiturinsa ja vastaanottovirkailijansa Margaret Wyborn (Hattie Winston). Babtistina Margaret siteeraa usein Raamattua, mistä Becker ateistina saa vettä myllyynsä. Hieman kahjoa side-kick -hahmoa sarjassa edustaa Linda (Shawnee Smith), jonka järjenjuoksusta ja logiikasta kukaan ei ota selvää, jos ei todellisesta toimenkuvastakaan. Beckerin selitys naisen paikallaoloon on se, että hän on velkaa tämän isälle palveluksen. Neljäs sarjan vakiokasvo on Beckerin paras ystävä (?), näkövammainen Jake Malinak (Alex Désert), joka toimii lehtimyyjänä. Suurimmassa osassa sarjaa esiintyy myös kuppilanomistaja Reggie Kostas (Terry Farrell). Becker nähdään usein tässä kuppilassa ja heidän kahden välillä on perinteinen viha-rakkaus -suhde.

Tohtori Becker piti pintansa kuuden kauden ajan (129 episodia). Pikanttina yksityiskohtana raportoitiin, että Ted Danson oli jo tuohon aikaan valkotukkainen, mutta hän värjäsi koko sarjan ajan hiuksensa ruskeiksi.

Margaret: So someone finally shot you.
Becker: I always thought it would be you, Margaret.
Margaret: So did I.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti