tiistai 2. lokakuuta 2012

El Caminon poliisit - High Incident


Poliisisarjamarkkinoille on ollut vuosien varrella tunkua. On syntynyt viihdyttäviä sarjoja, klassikkosarjoja, kertakäyttökamaa ja melkoisia epäonnistumisiakin.

El Caminon poliisit/High Incident (1996-97) ei oikein ehtinyt hankkia itselleen täyttä oikeutusta olemassaololleen, kun se keskeytettiin toisen kauden aikana. Syynä oli perinteinen kisa katsojien silmäpareista, jonka se hävisi Frendeille.

El Caminon poliiseja oli synnyttämässä Steven Spielbergin tasoinen pooppoo, johon Spielbergin itsensä lisäksi kuuluivat Eric Bogosian, Michael Pavone ja Dave Alan Johnson. Myös Hill Street Blues -veteraani Charles Haid oli mukana tässäkin tuotannossa. Elokuva kultasormi Spielberg on häärinyt useinkin myös kapoisemman ruudun takana, mutta aina tulokset eivät ole jalostuneet yleisönsuosikeiksi.

El Caminon poliisit sai kohtalaisia arvioita osakseen, mutta ala on hektinen ja kilpailtu. Kototöllön ääressä on leppoisaa nuupahtaa sohvalle kellumaan ja antaa kaukosäätimen laulaa.

El Caminon poliisien sapluunaan kuului rikosten ratkominen sekä virkavallan oma yksityiselämä, ja siihen liittyvät moraaliset kamppailut. Sarjan muoto oli niin muodoin tuttu jo aiemmista sarjoista, ja tässä se toteutui täysin vertailukelpoisella tavalla. Sarja oli hyvinkin viihdyttävä jos ei sentään unohtumattomalla tavalla mieleenpainuva. Paino on ehkä enemmän draaman kuin tyylipuhtaan äksönin puolella. Raadollinen arkiväkivalta esiintyy silti sarjassa.


Henkilögalleria on melko laaja, joten valinnanvaraa suosikeille, roolimalleille ja samaistumiskohteille on. Kokomustiin virkapukuihin pukeutuvia poliiseja esittävät Matt Craven, Cole Hauser, Louis Mustillo, David Keith ja Matt Beck pitivät postinsa koko tuotannon ajan. Riveissä oli myös vaihtuvaa naisenergiaa kuten etnistä taustaa omaavia henkilöitä. Siinäkin suhteessa sarja oli poliittisesti korrekti.

Sivuosista löytyy joitakin kiinnostavia nimiä, kuten Jim Marshin (David Keith) kapinallinen Jill-tytär, jota esittää Mena Suvari sekä poliisihahmot, joita kuvittavat Timothy Olyphant (Olyphantin hahmoa suunniteltiin vakiokasvoksi, mutta sarjan lopettamispäätös esti tämän) ja Lucy Liu.


El Caminon poliisit eivät ehkä saaneet täyttä mahdollisuutta näyttää, mihin sarjasta olisi ollut. Tai. Saivathan ne. Kahden tuotantokauden tuloksena oli 32 episodia katsomiskelpoista kronikointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti