torstai 5. huhtikuuta 2012

Toinen jalka haudassa - One Foot in the Grave

Erittäin hämmentävä ja erittäin hyvä sarja, jonka mistään jaksosta ei etukäteen tiedä, mitä on tulossa.

Toinen jalka haudassa (One Foot in the Grave) -sarjaa tehtiin Britanniassa vuosien 1990-2000 välillä yhteensä kuusi tuotantokautta (42 + 2 episodia). Sarjan luoja on Dennis Renwick, joka kirjoitti jokaisen jakson. Kehyskertomus kertoo ennenaikaiselle eläkkeelle joutuneesta Victor Meldrew'ista, jota Richard Wilson esittää loistavasti. Victorille tapahtuu tuon tuostakin epäonnistumisia ja hän valittaa kaikesta nykyajan menosta ja muustakin. Victorilla on vaimo Margaret, jota esittää Annette Crosbie osaansa hienosti sopien.


Parasta sarjassa on sen näennäinen normaalius ja tavallisuus, koska tämä illuusio särkyy tuon tuostakin odottamatta. Sarjaan on kirjoitettu todella mustaa huumoria, jonka seurauksena pakastimesta saattaa löytyä kuollut kissa tai joku sarjan hahmoista saattaa arvaamatta kuolla. Päätösepisodissa kuolema korjaa itsensä Victorin, joka joutuu auton yliajamaksi ajajan paetessa paikalta.


Sarja toimii pääosanesittäjänsä ehdoilla, mutta mukaan on kirjoitettu muitakin huomion kiinnittäviä hahmoja. Sarjan tunnusmusiikin tehnyt Eric Idlekin esiintyy sivuosassa. Osa jaksoista on varsin kokeellisia, ja ne saattavat tapahtua koko ajan yhdessä tilassa. Tällöin briljantti dialogi ja pienet tapahtumat nousevat arvoonsa. Täysosumasarja!


"I don't believe it!"

4 kommenttia:

 1. Hei.

  Anteeksi, mutta tiedätkö saako näitä dvd:tä suomenkielisillä tekstityksillä lainkaan mistään?

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  En ikävä kyllä osaa vastata tuohon, koska en ole ylipäätään törmännyt sarjan dvd-laitoksiin, vaan seurasin aikanaan tätä omaperäistä sarjaa tv-ruudun kautta.

  VastaaPoista
 3. TOINEN jalka haudassa!Oi mikä IHANA toukokuu

  VastaaPoista