tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kovan onnen kundi - My Name Is Earl

Sitcomeissa on käsitelty niin ydinperheet kuin niiden variaatiotkin. Vaikea löytää uutta kombinaatiota tai uutta näkökulmaa vanhaan. Välillä silti lykästää. Niin kuin tämän Kovan onnen kundi -sarjan kanssa (My Name Is Earl, 2005-2009).


Sarjan lähtökohta ei ihan heti kimahda odotusarvolistojen kärkeen: pikkurikollinen ja jäynäntekijä, joka tekee parannuksen voitettuaan rahaa ja jäätyään heti auton alle. Ja selvittyään siitä hän laatii listan tekemistään vääryyksistä ja ryhtyy korvaamaan pahoja tekojaan karman hengessä. Kaverinaan hänellä on hieman yksinkertainen Randy-veli (Ethan Suplee) ja sarjan keskiössä on myös Earlin (Jason Lee) pettävä ex-vaimo Joy (Jaime Pressly) sekä tämän nykyinen siippa Rapumies (Eddie Steeples). Mukana hyörii myös Randyn ihastus, motellin siivooja Catalina (Nadine Velazquez).


Sarja pelaa varsin junttimaisilla hahmoilla ja stereotyyppisillä tilanteilla ja silti se pystyy pusertamaan näihin oman näkökulmansa ja huimaa oivallusta. Sarjan huumori on hyvin pitkälle katsojan hoksottimien varassa ja tunnelmaan häntä johdattaa Earlin kertojanääni.


Sarjan sivuhenkilöt tulevat myös tutuksi neljän kauden mittaan ja heillä on kullakin oma, ehkä yksiulotteinen mutta silti persoonallinen roolinsa yhteisössä. Koukuttava sarja!


You know the kind of guy who does nothing but bad things and then wonders why his life sucks? Well, that was me. Every time something good happened to me, something bad was always waiting round the corner: karma. That's when I realized that I had to change, so I made a list of everything bad I've ever done and one by one I'm gonna make up for all my mistakes. I'm just trying to be a better person. My name is Earl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti