torstai 6. elokuuta 2015

Man Up!

Kilpailu tv-maailmassa on kovaa mutta raadollista. Täytyisi erottua kilpailijoista, mutta tarjota kuitenkin tuttuja latuja sujuttelevaa viihdettä. Kun katsoja asettuu vastaanottimen ääreen, ei kuitenkaan aina keksi, miksi jokin tuote on otettu tuotantoon tästä taisteluasetelmasta huolimatta.

Tai miksi aivan kelpo ohjelma sitten lakkautetaankin. Perusasetelma on tietenkin selvä: sylttytehtaalla Amerikan ihmemaassa mainosaika ratkaisee kovin paljon. Ei katsojia - ei näkyvyttä - ei mainostaaloja. Eivät tv-firmat tee hyväntekeväisyyttä, vaikka sitten paistattelevatkin tyytyväisinä, kun arvostettu hitti jonkin kumma kautta joskus syntyy.

Man Up! (2011) -sitcom ei kestänyt kisassa kuin kaartenmitan. Se keskeytettiin jo ensimmäisellä tuotantokaudellaan, jopa niin että vain kahdeksan valmistetusta kolmestatoista episodista lähetettiin eetteriin. Eikä siinä vielä kaikki. Tuotantoyhtiö meni ojasta allikkoon ja korvasi Man Up! -sarjan Work It -sitcomillaan, joka lopetettiin vielä nopeammin. Amerikan Impi Umpilammet eivät oikein napanneet...

Mutta olisiko ABC ollut tässä vähän turhan maltiton? Man Up! ei ole todellakaan toivoton tahi tylsä. Puffauksen mukaan sarja kertoo kolmesta modernista miehestä, jotka yrittävät päästä kosketuksiin sisäisen kovan kundinsa kanssa. Tätä pyristelyä sarjaa kuvaa itse asiassa varsin hauskasti. Onhan näitä toki nähty ennenkin, mutta pääosanesittäjät selviävät koitoksesta hyvin paperein.

Mieskolmikon muodostavat perheellinen Will Keen (Mather Zickel), eronnut Kenny Hayden (Dan Fogler) sekä hulivili Craig Griffith (Christopher Moynihan). Heti ensi episodista lähtien porukkaan liimautuu mukaan Kennyn ex-vaimon uusi miesystävä Grant (Henry Simmons, NYPD Blue, S.H.I.E.L.D. Agentit), jota kaikkien pitäisi inhota, mutta joka on hyväsydäminen kunnon kaveri, jolla taitaa olla tatsia sisäiseen feminiiniin puoleensa. Vai ovatko tällaiset määritelmät aikansa eläneitä?

Willin vaimo Theresa (Teri Polo) sekä Kennyn ex-vaimo Brenda (Amanda Detmer) ovat sisaruksia ja tapaavat Kennyn harmiksi päivittäin ja puuttuvat miesten elämään.

Man Up! edustaa yhden kameran -tekniikalla ilman naururaitaa tehtyä kelpo komediaa. Käsikirjoitukset eivät juuri mullista käsitystä miehisyydestä, mutta ne ovat kyllin teräviä ja sisältävät riittävästi irtiottoja, jotta sarja naurattaa ja viihdyttää oikeasti. Miehiä ymmärretään ja miehiä murjotaan. Aivan kuin oikeassa elämässäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti