keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Miesten juttuja - Men at Work


Kaverisitcom on varsin varteenotettava alagenre komedioiden valtakunnassa. Sen onnistuminen on kiinni (aina) käsikirjoituksesta mutta ennen kaikkea osuvista tyypeistä. Genren yhä muistettava lippulaiva on Seinfeld - a show about nothing - ja tätä traditiota seurailee omintakeisesti sitcom Miesten juttuja/Men at Work (2012-).

Miesten juttuja kietoutuu neljän enempi vähempi hömelön miehen ympärille. Miehiä yhdistää yhteinen työpaikka, "Full Steam" -aikakauslehden toimitus sekä ystävyys myös vapaa-ajalla.

Kaikki saavat tarinasta oman siivunsa, mutta lähtökohtaisesti kyse on Milon (Danny Masterson) parisuhdeongelmista. Hän yrittää irtautua ex-tyttöystävistään (ensimmäisellä kaudella Lisa (Amy Smart) ja toisella sesongilla Molly (Sarah Wright)) ja löytää uusia.

Kavereina hänellä on komea mutta naismainen Tyler (Michael Cassidy), valokuvaaja-naistenmies Gibbs (James Lesure) sekä tylsä nörtti Neal (Adam Busch). Kuinka ollakaan, vain nörtti seurustelee vakituisesti Amyn (Meredith Hagner) kanssa. Amyn isä omistaa lehden.

Päähahmot ovat aika karikatyyrimaisia ja tyypitetyillä ominaisuuksilla varustettuja, mutta ne toimivat silti, ja heihin tutustuttua sarja alkaa miellyttää, jopa naurattaa, vaikka huumorista iso osa irrotetaan punchline pohjalta.

Sarjan tunnari on huikea toimiva idea: vyöryvä ja iskevä musiikki, jota kuvitetaan ronskeilla duunarimiehillä työn ytimessä ja sitten: dam, dam, dam, dam löysä citynelikkö paljastetaan sohvalla poseeraamassa. Hauska!

Vakiokaartin lisäksi mukana on muutama kiinnostava kasvo, kuten J.K. Simmons (Kylmä rinki, Kova laki) lehden omistajana, Peri Gilpin (Frasier) uutena päätoimittajana, William Baldwin (Samaa sukua) valokuvaajalegendana, Seth Green (Family Guy) kodittomana muusikkona tai Jason Lee (Kovan onnen kundi) ärsyttävänä työkaverina.

Pääosanelikollakin on vyöllään jokunen päänahka: esimerkiksi Danny Masterson muistetaan epäilemättä 70's Shown Steven Hyden roolistaan ja James Lesure on tehnyt pitkää työpäivää Las Vegasissa.

Miesten juttuja on valmiina kaksi kautta (20 episodia) ja kolmattakin ollaan tuottamassa.

Tyler: Seems like just yesterday you were writing gadget reviews for the magazine.
Milo: It was yesterday.
Tyler: I know and it seemed like it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti