maanantai 26. marraskuuta 2012

Ashtonin perhe - A Family at War


Briteillä on pitkä linja laadukkaiden epookkisarjojen teossa. Yksi sellainen on Ashtonin perhe/A Family at War (1970-72). Sarja on osittain omaelämänkerrallinen, ja se loi John Finch.

Suomenkielisen nimen mukaan sarja kertoo liverpoolilaisesta, keskiluokkaisesta Ashtonin perheestä, jonka vaiheita seurataan vuodesta 1938 läpi toisen maailmansodan melskeiden. Sarja oli yllättävän koukuttava, ja se nousi menestykseksi myös täällä meillä Suomessa, kun sitä alettiin vuonna 1972 esittää.


Ihmiskohtaloihin samastuu hyvien näyttelijöiden ja uskottavan tarinan myötä. Kyse on sananmukaisesti laatusarjasta, jota pitää tietysti jaksaa katsoa; mikään instanteditoitu sarja Ashtonin perhe ei ole. Sota-ajan kovuus käy hyvin ilmi: lapsia evakuoidaan, vanhempia poikia lähetetään rintamalle ja kotiväkikin elää sodan kauhuja pommitusten varjossa.

Perheen vanhemmat ovat Edwin (Colin Douglas) ja Jean (Shelagh Fraser). Perheen lapsia ovat opettajatar Margaret (Leslie Nunnerly), hänen nuorempi sisarensa Freda (Barbara Flynn), opiskelija Philip (Keith Drinkell) sekä ongelmiin joutuva David (Colin Campbell).


Granada TV teki sarjaa kolmena tuotantokautena 52 tunnin mittaista episodia. (Erikoisuutena kahdeksan jaksoista on mustavalkoista alan lakon vuoksi...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti