torstai 19. tammikuuta 2012

Moderni perhe - Modern Family

Kun sarjan tekeminen on vielä kesken, ei voida tietenkään tietää, mihin suuntaan se kehittyy. Muutetaanko sapluunaa, vanheneeko idea, pidetäänkö taso tai löydetänkö uutta. Tässä vaiheessa voidaan kuitenkin sanoa, että Moderni perhe -sarja on täysosuma. Se on pitänyt kovan tasonsa kautta sesonkien.

Sarja on kuvattu mockumentary-tyylillä, johon kuuluu itseoikeutetusti heiluva kuvaus, äkkinäiset panoroinnit ja suoraan kameralle puhuminen. Ei siis mikään uusi keksintö sitcomien maailmassakaan. Kuitenkin tässä sarjassa kyseistä tyylilajia käytetään voitokkaasti hyväksi. Sarja ei perustu lainkaan one liner'eihin tai edes napakkaan dialogiin, vaan paljon enemmän ihmisten reaktioihin ja toimintaan, hienovaraiseen kehonkieleen ja paljon puhuviin ilmeisiin. Toki sarjassa on myös terävää kommentointia perhe-elämään, naurettaviin luonteenpiirteisiin tahi ennakkoluuloihin. Komediaa ei kuitenkaan olla alleviivattu isolla, vaan oivallus tapahtuu katsojan päässä.

Keskiössä on kolme perhekuntaa. Iäkkäämpi isä Jay (Ed O'Neill) nuoren uusiovaimonsa Glorian (Sofia Vergara) ja tämän pojan Mannyn (Rico Rodriquez) kanssa. Jayn tytär Claire (Julie Bowen) miehensä Phil (Ty Burrell) ja heidän kolme lastaan Haley (Sarah Hyland), Alex (Ariel Winter) ja Luke (Nolan Gould). Jayn poika Mitchell (Jesse Tyler Fergusson) ja tämän elämänkumppani Cameron (Eric Stonestreet) sekä heidän adoptiotyttärensä Lily (Aubrey Anderson-Emmons).

Sarja seuraa tasaisesti näiden kolmen perhekunnan elämää ja tuo heidät usein yhteenkin. Fokus on toki aikuisissa, mutta myös lapsille ja nuorille on annettu oma ääni ja persoonallisuus sekä aktiivisen toimijan posti, mikä antaa sarjalle lisäpojoja yhdellä lähestymiskulmalla mitattuna moniin muihin perhekeskeisiin sitcomeihin verrattuna, joissa lapsilla on lähinnä fiikuksen osa. Huippuhyvin kirjoitettu televisiosarja, jonka tekijöiden loputonta kekseliäsyyttä ei voi kuin ihailla!

Seitsemän kauden jälkeen kasassa on 153 laadukasta episodia. Yksi Golden Globe -pysti sekä jääkiekkokassillinen Emmyjä...

Phil: Not since I fell off the roof while they were delivering our trampoline have things come together so beautifully.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti