perjantai 1. joulukuuta 2017

Magilla Gorilla - The Magilla Gorilla Show

Kun vauhtiin oli päästy, niin Suomenkin television alkuiltaan tuutattiin lisää Hanna & Barbera -tuotantoa. Mainos-TV ilmoitti ottavansa 4.1.1965 ohjelmistoonsa uuden piirrossarjan nimeltään Magilla Gorilla/The Magilla Gorilla Show (1963-67).

Taas on kyse lyhyiden animaatioiden combosta, jossa paketin vakiohahmot saavat kukin andywarholmaisen tuokionsa julkisuudessa. Nimihahmo Magilla Gorilla on lemmikkieläinkaupan myyntiartikkeli, jota oikein kukaan ei halua ostaa. Ja jos joku sattuisikin ostamaan, niin Magilla tulee aina maitojunalla takaisin kauppaan. Kaupan omistaa herra Piipari, joka on välillä aika epätoivoinen tilanteesta. Hän olisi kyllä valmis luopumaan Magillasta ja alentamaan tämän hintaa. Magilla osaa puhua englantia, ja hänen äänensä sarjassa teki Allan Melvin. Herra Piiparin äänen loihti Howard Morris (1963-65) ja Don Messick (1965-67).

Kolmantena sinänsä harvakseltaan mutta eräänlaisena vakiohahmona esiintyy  pikkutyttö nimeltä Ogee ("Voi jee"), joka pitää Magillasta. Ogeen äänen tekee Jean Vnader Pyl.

Toisena segmenttinä ohjelmassa esiintyvät Katti ja Hiiri/Punkin' Puss & Mushmouse, jotka edustavat erikoista kissan ja hiiren välistä viha-rakkaus -yhteiseloa. Parivaljakko asuu yhdessä, mutta Katti pyrkii säännöllisesti pääsemään Hiirestä eroon. Melvin teki Katin äänen ja Morris Hiiren.

Kolmannessa osiossa pääosassa ovat Rikke Jänis ja Rimppakinttu/Ricochet Rabbit & Droop-a-Long. Tämä sijoittuu villiin länteen Hoop 'n' Hollerin kaupunkiin, jossa Rikke Jänis toimii sheriffinä ja Rimppakinttu hänen hitaanpuoleisena apulaissheriffinään. Rikke itse on varsin nopealiikkeinen ja hän käyttää usein eräänlaisia jekkuluoteja. Don Messick teki Riken äänet ja Mel Blanc Rimppakintun.

Vuonna 1965 startannut Retu ja Kumppanit -lehti hyötyi tv-tarjonnasta, koska sen monet hahmot olivat jo tv:stä tuttuja. Magilla Gorilla oli usein kansikuvapoikanakin ja lehdessä seikkailvat myös Katti ja Hiiri, tosin nimellä Katti ja Hiiru.

We got a gorilla for sale. Magilla Gorilla for sale.
Won't you buy him? Take him home and try him?
Gorilla for sale. He's real, he's ideal and he's awfully cute.
An ever living doll in a monkey suit.
Gorilla, Magilla Gorilla for sale.

2 kommenttia:

  1. Vähän huolestuttavaa, kun ei ole puoleentoista vuoteen tullut uusia sarjapäivityksiä. Toivottavasti olet kunnossa...
    t. Pekka Nurmela

    VastaaPoista
  2. Sama huolestuttaa vähän itseänikin... Kunnossa ollaan, mutta ajankäyttö tahi ajan jakaminen on juuri nyt ongelma. Aihioita tosin on muutama jo olemassa, lähinnä kuitenkin vanhemmista ohjelmista, kun näiden uusien seuraamiseen ei aika ole riittänyt, joten katsotaan, miten tässä käy. kiitos kysymästä!

    VastaaPoista